Измина още една година, изпълнена с много футболни емоции, като главни герои в тях се превърнаха възпитаниците на ДФК „Орлета“. Ще се опитаме да направим един кратък обзор на изминалите месеци, които ни донесоха много незабравими победи и спомени.
Поглеждайки данните от пловдивските първенства се вижда, че ДФК „Орлета“ участва в тях с 4 отбора в първенствата по Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9. Представителният отбор на школата – набор 2003 участва във Футбол 9 за възраста си, а най-малките представители трупат футболни емоции в Бейби лигата (Футбол 5).
Започваме с най-малките „орлета“ ,родени между 2006г и 2007г., който за 11 кръга в своята надпревара по Футбол 5 отбелязаха общо 41 гола и заемат 4-то място, като първи в класирането е тима на ПФК „Ботев “ (Пд).
Отборъ на ДФК „Орлета“ набор 2005 се представя на високо ниво в своето първенство по Футбол 7. След купища летни турнири, „орлетата“ се бият със зъби и нокти за всяка победа. Отбора определено заслужават адмирации за своето израстване, хубавите победи и незабравими мигове.В надпревара с 14 отбора те са на втора позиция, като загубиха само от лидера ПФК „Ботев“ (Пд).
Като говорим за надпреварата по Футбол 7 за  родени 2004г. там определено има сблъсъци на много добри отбори. „Орлетата“ завършиха първият полусезон на 6-то място, като пред тях са само пловдивските отбори.
Дойде ред и на децата, родени 2003-та. Отбора, ще зимува на седмо място , те записаха 7 победи, 5 загуби и 1 равен през първият полусезон на първенството по Футбол 9. Същите изиграха през лятото силен турнир в Пловдив, „ВЕКТА КЪП“ на който взех 1-во място.

Накрая на всяка година, обикновено, идва време да си направим равносметка. А нашата равносметка е такава, че за 4 години ВИЕ и Вашите деца помогнахте на ДФК „Орлета“, да се превърне в ИМЕ, с което всички останали отбори да се съобразяват, както в пловдивските първенства, така и в цялата страна. От 10 деца, започнали тренировки през октомври 2011г., в момента в школата тренират близо 150 деца, на възраст от 6 до 11 години и около 110 деца в детските градини.

През последната една година, създадохме нови  приятелства като посетихме много турнири в Пловдив и Благоевград. На всякъде бяхме посрещнати радушно.

Върнахме и гостоприемства. На „ОРЛЕТА КЪП“ 2014г. ни гостуваха ПФК „Ботев“ (Пд), ПФК „Локомотив-1926″ (Пд), ФК „Векта“ (Пд), ФК „ДАФ“ (София), ДЮФК „Национал“ (София), ФК „Металик“ (Сопот) и ФК „Бригада“ (Димитровград).

Но нищо от това, нямаше да стане, ако ВИЕ, не ни подкрепяхте! Благодарим Ви от сърце, за това, че вярвате в нас, в идеята на Детски Футболен Клуб „Орлета“ и за това, че сте част от нея!


Вашият коментар