Вече сте се досетили, че получихме вдъхновение за тази публикация от чутовната наглост на една от „най-добрите“ футболни академии в България – ПФК „Ботев“ (Пловдив).

Как се селектира?

Вече дълги години от ДФК „Орлета“ се вземат футболисти на готово, тренирани и подготвени деца.

Жълтия скаут за региона, легендата Атанас Пашев не спира да приказва на родители как на „Коматево“ ще станат футболисти и как ще се трансферират в чужбина!!! След като родителите му отказват, той започва да търси телефонния номер на набелязания футболист и започва да му звънни (става въпрос за 12-14 годишни деца). Като не се представя по име вече, а с „БАЧИНКАТА“ или най-новото „АНОНИМНО“!!!

Но да се върнем на последните случаи, от една година той преследва „АНОНИМНО“ две деца от школата. Звъни им, навива ги, мотивира ги за „голямата“ жълта академия. Няма лошо, това му е работата, хората му плащат заплата.

Как се възпитава?

Едното дете отива в академията и започва да тренира под ръководството на треньора Румен Байрев. Същия този треньор, който преди повече от три години, като треньор на ФК „Спартак“ (Пд) набор 2007, след една загуба от ДФК „Орлета“ в първенството по Футбол 7 ни нарече „ПАЗАРДЖИШКИ СЕЛЯНИ“.

Същото детето получава покана за лагер с националния отбор от селекционера на пловдивска област. Треньора Румен Байрев е информиран от нас за предстоящия лагер, казва че това е супер и ще информира футболиста, харесвал детето и смятал да го остави в академията. Но след два дена изпада в амнезия и в личен разговор с детето, му съобщава че не знае нищо и не бил информиран за лагера!!! Ето така се изгражда футболист!!! ПЪЛЕН СМЯХ!!!

И за последно, това са футболистите преминали през „академията“ – Милен Николов, Николай Натов, Йордан Млеканов, Мартин Христов, Стоян Стоичков, Стилян Тисовски, Христо Груев, Мариян Иванов, Денис Гиведжов, Никола Гигов, Борис Ганин, Тодор Гергишанов, Алберто Драгомански, Васил Шомов, Кристо Попов и Емил Кузев.

Шестнадесет футболиста, цял футболен отбор!!! Осем от тях вече не са част от „жълтата академия“!!! За останалите ще следим с интерес!!!

Нищо. Едно голямо нищо. Бият се в гърдите, лъскава база, а от тях нищо не излиза като готов продукт.

** статията не цели да обижда някого, а да привлече вниманието ви към това какво е професионализъм във футбола и как се селектират децата в България. Желая успех на всеки един качествен футболист в опитите му да изгради по-добра кариера!

 
 
Официални партньори: 250px-Emblem_of_Pazardzhik.svg10172609_504012223038211_6912421973465110870_n 
 
Стани фен на ДФК „Орлета“ във  Фейсбук и следи всички новини за клуба
Абонирайте се за официален „YouTube“ канал на ДФК „Орлета“ и гледай видео от мачовете
Заповядай в нашия фен магазин и стани „Орле“


Вашият коментар