Футболист номер №1 на България за 2015 г. Ивелин Попов реши да изпълни предизвикателство номер 1 от Българската асоциация на спортните журналисти още при първото си прибиране у нас, след като замина на лагер със Спартак (Москва) след награждаването на 30 януари. Тогава бе обявено, че от 55-ата анкета „Футболист на годината“ гилдията на спортните журналисти предизвиква бъдещите победители да помагат с личен пример за по-доброто бъдеще на родния футбол.

Предизвикателството гласи: „Колкото спортни журналисти са поставили победителя на първо място в анкетата си, минимум толкова футболни топки да купи най-добрият играч за изминалата година и през следващата да ги подари на школа или школи по свой избор.“

Ивелин Попов се прибра за кратко в България между втория и третия лагер на Спартак (Москва). И преди да замине за подготовка в Кипър, ще изпълни поетата отговорност. Голяма част от утрешния 14 февруари националът ще посвети на играта, която обича, и на български деца. Ивелин ще занесе лично топки на четери родни школи и ще се види с таланти от тях.

Предизвикателството гласи: „Колкото спортни журналисти са поставили победителя на първо място в анкетата си, минимум толкова футболни топки да купи най-добрият играч за изминалата година и през следващата да ги подари на школа или школи по свой избор.”

Една от тези четири школи е ДФК „Орлета“, утре от 13:00 часа в Пазарджик на стадион „Георги Бенковски” той ще подари топки. В 11,30 часа в Пловдив на стадион „Спартак“ ще подари топки на школата Спартак С94 (Пловдив), а от 15,30 часа в София на централния терен на НСА ще подари топки на школите „Национал“ и „Победа“.

 
–––––
Стани фен на ДФК „Орлета“ във  Фейсбук и следи всички новини за клуба
–––––
Абонирайте се за официален „YouTube“ канал на ДФК „Орлета“ и гледай видео от мачовете
–––––
Заповядай в нашия фен магазин и стани „Орле“

 

 


Вашият коментар