ОрлеДетски Футболен Клуб “ОРЛЕТА” e създаден през 2010 г. и има за цел популяризира спорта и по-конкретно футбола, да подобрява здравето и физическата дееспособност на подрастващите от най-ранна детска възраст. Тази програма има две основни цели – да ангажира младите и да ги запали по футбола,а също така и да се открият таланти и да им се помогне при влизането във футболните школи на професионалните клубове.

Детски Футболен Клуб “ОРЛЕТА” е специализиран в обучението на деца в условията на детските градини (4-6 годишни) и училищата (7-10 годишни) в района на гр. Пазарджик. С най-малките от 4-6 годишна възраст, се работи предимно за свикване и усет към топката. При тях се формират първите,така наречени двигателни навици и частично съсредоточаване на вниманието към това което правят.Следващата група от 7 до 10 години, вече се прокарват и първите технико-тактически приоми (похвати) във футболната игра. Както знаем, футбола е колективен спорт и взаимодействията със съотборник (съиграч) е много важна, затова се оделя повече внимание на упражненията в група.

soccer-players-ball-black-whiteВ Детски Футболен Клуб “ОРЛЕТА” тренировъчния процес се води от лицензирани треньори, които оделят персонално внимание на всеки един малък приятел. Основно и водещо в програмата и метода на работа за треньорския състав е децата да получават удоволствие от това, което правят и научават по време на тренировъчно-възпитателния процес.

Програмата на Детски Футболен Клуб “ОРЛЕТА” е насочена към децата,в тази възраст (4-10 години) се оформя техния характер и те са най-податливи на всякакви влияния. Нашата цел е да ги превлечем да играят организирано футбол,за да ги предпазим от опасностите на улицата. Футбола е един от спортовете, който развива у децата висока двигателна активност, а с емоциите които създава е най-интересен и достъпен за всички деца. Всичко това допринася за тяхното физическо развитие в тази най-ранна възраст.

С пожелание за успешна работа и добро сътрудничество,

Валентин Карагьозов