С това становище искаме да изразим позицията на ДФК „Орлета“, гр. Пазарджик, относно публикации в медиите и социалните мрежи  за дейността на школата.

ДФК „Орлета“ функционира от 2010 година, като е дала много в развитието на детския футбол в града. Школата е създала много футболисти и треньори, които вече се реализират в други отбори, като ПФК „Ботев“ (Пловдив), ПФК „Локомотив“ (Пловдив) и  ДЮШ на ФК „Хебър“ (Пазарджик), както и в новооткритото спортно училище в града.

Ние приветстваме възраждането на ФК „Хебър“, гр. Пазарджик, който има дългогодишна история и традиции. Нещо повече, през 2015 година споделихме своя опит на среща между нас и кмета на Общината, г-н Тодор Попов. На тази среща ние презентирахме  разработената от нас стратегия, концепция и методика за развитие на детско-юношеския футбол в град Пазарджик. Очертани бяха основните тенденции, перспективи за развитие, както и цялостната визия за бъдещето на този спорт, бяха обсъдени и проблемите, които изискват развитие. Бяха представени и писмени материали и визуализации на конкретните методи на тренировки, с които г-н Попов  се запозна подробно.

За съжаление Стратегията за развитие на детско-юношеския футбол на ДФК “Орлета” се различава съществено от Стратегията за развитие на ФК „Хебър“. Това е причината нашият футболен клуб да продължи самостоятелно по своя път на развитие.

Ние благодарим на Община Пазарджик, в лицето на кмета, г-н Тодор Попов, за съвместната работа и подкрепа през последните три години от седемгодишната дейност на школата.

В Община Пазарджик, която е една от десетте най-големи общини в страната, в момента функционират и други футболни школи като „Олимпик 09“ и ФК „Левски“ (Паталеница).

Конкуренцията предопределя качеството. Необходимо е на територията на общината да има конкуренция във футбола, да има няколко школи, както е във всички големи градове в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас и др.

Живеем в демократично общество, в което всеки има право на избор. Нека решението къде да спортуват децата, да бъде взето от тях и техните родители, а не от треньори, служители или футболни клубове.

В ДФК „Орлета“ се тренират около 150 деца от 5 лицензирани треньори. Проявеният индивидуален подход към всяко едно дете, съобразно неговите спортни и личностни качества създаде тяхната любов към футбола. Треньорите ни поеха отговорността да възпитават децата в духа на дисциплина, търпимост, спортсменство и  толерантност, приучвайки ги посредством силата на спорта към непреходните морални ценности. Тези усилия дадоха високи резултати и с чиста съвест можем  да споделим, че с успехите им се гордеят всички граждани в нашия град, което възроди детския футбол в гр. Пазарджик.

Вярваме, че бъдещето поколение футболисти на града трябва да се възпитават точно  в този дух –  на феърплея и на човешките ценности. ДФК „Орлета“ ще продължат да  възпитават своите малки футболисти в този дух и в бъдещата си работа.

Желаем победи и успехи на всички спортни клубове в гр. Пазарджик и с достойнство, и в условия на спортсменство всички заедно да прославим името на нашия красив град.

 

Официални партньори: 250px-Emblem_of_Pazardzhik.svg 10172609_504012223038211_6912421973465110870_n lardi
 
–––––
Стани фен на ДФК „Орлета“ във  Фейсбук и следи всички новини за клуба
–––––
Абонирайте се за официален „YouTube“ канал на ДФК „Орлета“ и гледай видео от мачовете
–––––
Заповядай в нашия фен магазин и стани „Орле“

 

 


Вашият коментар