Четири български отбора участват в турнира „Турска ваканция“

За пета поредна година „Евима футбол“ организира в околностите на град Алания детския футболен турнир „Турска ваканция“. Тази година надпреварата е в датите 23-29 март. Ще участват четири български отбора в различни възрасти – ДФК „Орлета“ (Пазарджик), Монтана, Векта (Пловдив) и Добруджа (Добрич).

На терените в курорта Тюрклер ще мерят сили деца и юноши в 8 възрастови групи. Като се почне от юношите, родени през 1999 г. и се стигне да най-малките от набор 2006.

Участие са заявили отбори от много големи клубове – Лацио, Селта (Виго), Бешикташ и Галатасарай, а също така тимове отРусия, Казахстан, Украйна, Грузия, Узбекистан, Киргизтан, Сърбия, Македония, Иран… Още на пилотното издание през 2009 г. присъства Пирин (Благоевград), а впоследствие Ботев (Пловдив), Черно Море, Янтра (Габрово) и Монтана. Децата на последния клуб бяха първите, които потвърдиха участие и тази година.

Това е уникален турнир, който освен възможността за мачове с много силни отбори от доста страни в Европа и Азия, е невероятно преживявяне за децата. Надпреварата е и финал на зимния сезон в този регион на Турция, изпълнен с подготвителни лагери, контроли и турнири. Стартира официално през 2010-а като „Турска ваканция“ и с всяка следваща година става все по-интересен.

Организаторите са се постарали във всяко едно отношение. Хотелите са нови и предлагат куп удобства и забавления за малчуганите.

–––––
Стани фен на ДФК „Орлета“ във  Фейсбук и следи всички новини за клуба
–––––
Абонирайте се за официален „YouTube“ канал на ДФК „Орлета“ и гледай видео от мачовете
–––––
Заповядай в нашия фен магазин и стани „Орле“


Вашият коментар