За поредна година ДФК „ОРЛЕТА“, ще извършва допълнителна учебно-тренировъчна дейност по футбол в четири детски градини в град Пазарджик – ОДЗ №9 „Калина Малина”ОДЗ ,№6 „Юрий Гагарин“, ОДЗ №1 „Здравец“, ЦДГ „Радост“ и една в град Септември – ОДЗ №1 „Приказен свят“.

През учебната 2015-2016 година клубът ще продължава да организира и предлага като допълнителна услуга в детските градини часове по футбол. Проектът е насочен към деца на пет и шест години от задължителните подготвителни групи в детските заведения.

Заниманията на малките футболисти ще протичат под ръководството на двама от треньорите на ДФК “Орлета” Валентин Карагьозов и Йордан Чолов. В края на учебната година ще бъде проведен поредният открит турнир по футбол за децата от детските градини в Пазарджик.

Проектът е разработен с мисъл за най-малките футболисти. Целта на проекта е придобиване на знания,  умения и навици у децата за системни занимания с физически упражнения и спорт, чрез създаване на  условия и възможности за участието им в занимания по футбол. Да се провокира траен интерес към спорта, закаляване и оптимизиране на двигателния режим на децата като неразделна част от интелектуалното и емоционалното им развитие.

Очакваните резултати при успешното реализиране на проекта са свързани с подобряване физическата активност, психическото и физическото здраве на децата от детските градини в Пазарджик на възраст от 5 до 6 години. Да се създадат предпоставки за физическо развитие и популяризиране на спорта сред децата, чрез занимания по футбол. Те да растат здрави и щастливи, да придобият една добра за възрастта им физическа подготовка и да сбъднат своята футболна мечта.

–––––
Стани фен на ДФК „Орлета“ във  Фейсбук и следи всички новини за клуба
–––––
Абонирайте се за официален „YouTube“ канал на ДФК „Орлета“ и гледай видео от мачовете
–––––
Заповядай в нашия фен магазин и стани „Орле“


Вашият коментар