По повод 100 годишния юбилей от зараждането на футбола в град Пазарджик , днес в медийното пространство беше тиражирано изказване на кмета на града  г-н Тодор Попов  , че все още не вижда семката , която да се полива, за да се възроди мъжкия футбол. От позицията на председател на ДФК „Орлета”  бих искал да отправя искрената си благодарност към него за това, че въпреки лошото състояние на футбола тук, въпреки негативните тенденции в развитието му и почти нулевите перспективи, той повярва в бъдещето на този спорт, повярва в нашата идеята да си помогнем сами във възраждането на футбола, като започнем от самото начало. Да създадем , да възпитаме деца таланти , които да заобичат и да се посветят на футбола, и да израснат в едни качествени футболисти. Благодарим му за търпението, благодарим му , че застана зад  нас, зад нашите идеи и стратегии за откриване, развитие  и подпомагане на млади таланти.

Тази благодарност  не е само моя, към нея се присъединяват и всички родители, роднини, приятели на клуба, а най-вече  и на децата, които ДФК”Орлета” взе под крилото си.

Няма да забравя срещата си с него, на която след като с интерес  изслуша визията ни за развитие на детско-юношеския  футбол  в града, методиката ни на работа ,повярва в нас и пое ангажимент да подкрепя  клуба. Той удържа на думата си и ни предостави за безвъзмездно ползване терен, който ние да облагородим и поддържаме.

Това беше преломен момент в развитието ни, понеже един от основните проблеми пред нас, който спъваше в голяма степен професионалната ни работа бе именно липсата на адекватен терен.

С помощта на родители, любители на футбола, приятели на клуба  успяхме да обработим  участъка, да прекараме напоителна система, предстои и затревяването му веднага щом метеoрологичните условия станат подходящи за това. Искам да отбележа ,че сме с амбицията да създадем игрище с изключително качествени материали, така че то да се ползва не просто за кратък период, но  да остане и за бъдещите поколения.  Такова е и мотото на ДФК „Орлета” – Защото… бъдещето започва от днес!

За мен и моя екип от треньори които ръководя, детския футбол е кауза и призвание. Ние не просто искаме да тренираме и откриваме деца таланти. Наша основна цел е да възпитаме в тези деца любов към спорта, да им дадем алтернатива за развитие, да погледнат над ограниченията , които живота им налага, да разширят своите хоризонти и да сбъдват мечтите си. В ежедневния си контакт с децата се стремим чрез  спорта да ги изградим като  добри и достойни хора, да възпитаме принципите на  ” ФеърПлей „ в тях.

Благодарим Ви, че повярвахте в децата на Пазарджик, благодарим Ви ,че повярвахте в тяхното бъдеще!

Валентин Карагьозов,

Председател на ДФК „Орлета”  – гр. Пазарджик.

 

–––––
Стани фен на ДФК „Орлета“ във  Фейсбук и следи всички новини за клуба
–––––
Абонирайте се за официален „YouTube“ канал на ДФК „Орлета“ и гледай видео от мачовете
–––––
Заповядай в нашия фен магазин и стани „Орле“


Вашият коментар